Home
Voorstellen
Holistische zorg
HTA
NIEUW!! Retreatment
Afstandbehandeling
Tarieven
Contact
HealthyAnimalNetwork
Evenementen

 

Retreatment voor honden

 

 

Wat is retreatment?

 

Retreat is het Engelse woord voor terugtrekken, retraite. Tijdens een retreat neem je tijd voor jezelf, te verdiepen, te ontspannen, los te zijn van alle verantwoordelijkheden, tijd voor zelfreflectie en te vertragen. Je neemt letterlijk afstand van je dagelijkse leven. Alle aandacht gaat naar jou in plaats van naar je omgeving. Geen afleidingen vanuit je omgeving.

  

Ontstaan van het idee

 

In mijn praktijk (Praktijk Call of Nature) werk ik op een holistische wijze met hond en paard. Ik kijk naar het gehele dier, zoek naar de oorsprong van een klacht en met behulp van energiewerk, essentiële oliën, acupressuur, stemvork en bloesemtherapie en natuurlijke middelen zoals kruiden en tincturen help ik het dier naar balans en gezondheid.

 

Steeds vaker zie ik dieren met een vol stress emmertje: dieren die niet of nauwelijks met de prikkels van het hedendaagse leven kunnen omgaan. Dieren die heftig reageren op prikkels waardoor ook fysieke klachten ontstaan. Niet alleen voeding en chemische belasting en achtergrond kunnen zorgen voor een flinke disbalans maar ook stress, straling, verwachtingen, sport, eenzaamheid, etc. kan een flink hoog gehalte stresshormonen veroorzaken.

 

Al een tijdje liep ik met het idee om meer voor deze dieren te willen doen. Ze even de kans geven om uit hun omgeving en in een prikkelarm gebied tot zichzelf te komen. Tijdens mijn wandelingen met mijn eigen hond, Mack, vouwde het idee zich steeds verder uit.

 

Toen ik de kans kreeg om in een prachtig afgelegen gebied, dat niet toegankelijk is voor publiek, met daarin een schattige blokhut zonder stroom, stromend water en wifi, greep ik dit gelijk aan natuurlijk. Inmiddels is er wel een oplossing voor verwarming en licht op accu wat erg prettig is in herfst en winter natuurlijk.  Er is hard gewerkt om het huisje om te toveren tot een functionele, rustgevende ruimte waarin ik samen met de hond kan werken.

 

   

 

 Intake

 

In de praktijk wordt kennisgemaakt jou en je hond. Het is logisch dat we elkaar eerst leren kennen voordat je je viervoeter aan mijn toevertrouwd. Ik vind wederzijds vertrouwen erg belangrijk omdat dit ook van grote invloed is op de gehele treatment.

 

  

Fantastische reis

 

De retreatment zal een fantastische reis zijn voor je hond. Hij of zij krijgt even de tijd om te bewegen in een veilige, prikkelarme omgeving, geen andere mensen, dieren, uitdagingen. Ze krijgen tijd om even tot zichzelf te komen. Tijdens deze reis zal er gewerkt worden met healing touch for animals en chakrabehandeling, ademhaling, essentiële oliën, acupressuur, muziektherapie en stemvorken. Tussendoor is er ruimte om te wandelen en te snuffelen tussen de bomen. Het wandelen tussen bomen en met je voeten in de aarde zorgt voor het afvoeren van stress en aarding.

 

 

 

Het doel

 

Het doel van deze retreatment is het brengen van balans in het energiesysteem en hiermee het activeren van het zelfhelend vermogen. Dit heeft invloed op fysiek, mentaal, energetisch en emotioneel gebied. Het is de bedoeling om de stress emmer zo leeg mogelijk te maken in een veilige en prikkelarme omgeving en altijd met respect voor het dier. Omdat ieder dier zijn eigen achtergrond, milieu en karakter heeft, zal er altijd op maat worden gewerkt.

 

 

 

Interesse of intake plannen?

 

Neem dan contact op!